Foto tips: hur man fotar bokeh med kompaktkamera!

Tänkte visa er hur man kan fota bokeh med kompaktkammera för er som inte vet! den kameran jag använde till det här heter Dimage G530 , familjens gemensamma kammera!
För att kunna göra detta måste du ha valigt folie och såklart en kompaktkamera.
1. ta loss en bit folie och gör den lite som en boll, som på bilden.
2. vik nu upp folien som på bilden. sedan lägger du folien under något som lyser , tex en lampa.
3. Nu har vi kommit till själva steget där man ska fota. kom ihåg att du ska  ställa in macro inställning med en blomma (dom flesta kammeror har det och om inte funkar det lika bra utan!) och  så ska du inte ha på någon blixt! ha sedan kammeran ganska nära folien och sedan zoomar du in mot folien, tills ni får en bokeh effekt, som på 2 bilden över. Men tänk på att kammeran måste var jätte nära folien för att det ska funka!
4. om detta ändå inte funkar och bilderna blir ungefär som bilderna över, finns det yttligare en grej man kan göra för att få till bokeh effekten....
....prova med att hålla för handen för linsen , sedan tar du bort handen och så snabbt du kan och tar ett kort. Innan kammeran hinner få fokus på folien.
Resultat:


kan säga att det inte är super lätt att få en bra bild, men det är bara att försöka och försöka igen tills det går. har ni några frågor så är det bara att kommentera! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0